Віза у В’єтнам в консульстві

By on

В'єтнамська віза

Зазвичай, візу у В’єтнам можна отримати по прильоту в аеропорті, для цього достатньо мати попереднє запрошення, яке легко робиться в онлайн. Проте, для перетину кордону по землі віза потрібно отримувати заздалегідь. Ми пишемо на прикладі отриманні візи у В’єнтьяні (Лаос), але та ж ситуація із сусідніми країнами, лише перевіряйте вартість, мона може трохи відрізнятися через іншу валюту.

Необхідні документи

  • Закордонний паспорт, дійчний не менше, ніж 6 місяців після дня перетину кордону з В’єтнамом.
  • Лист запрошення (approval letter).
  • Одна фотокартка 2,5 х 3,5 см.
  • 35 USD.
  • Зворотній квиток з В’єтнаму (не обов’язково справжній).

Лист запрошення (approval letter)

Посольство В’єтнаму вимагає лист запрошення з їхньої сторони. Оформити таке запрошення досить просто через одне з агентст, що виконують таку послугу он-лайн. Ми успішно скористались www.cheapvietnamvisa.net (візова підтримка, оплата кредитною карткою через рахунок Paypal), процедура зайняла два дні. Запрошення на одноразову 30-ти денну візу обійшлось в 15 USD.

approval letter

Такий документ разом з квитанцією про оплату вам надсилають на електронну пошту, а також роблять дублікат факсом в саме посольство, яке ви вкажете у анкеті.

В посольстві

В контексті нашої подорожі ми подавались та отримувли візу в В’єнтьяні, хоча можна податись в Луангпрабангу та забрати візу у В’єнтьяні, тобто міста подачі та отримання можуть бути різними (Посольство знаходиться практично в центрі міста і до нього легко дістатись).

Години прийому та видачі документів:

Понеділок: 9:30 – 12:00 та 13:30 – 17:00
Вівторок-п’ятниця: 8:00 – 12:00 та 13:30 – 17:00

Не так важлива пора дня, ми наприклад, були там за пів години до закриття, черги не було і подачу документів вдалось здійснити за 10 хв.

Анкету для заповнення вам видасть працівник посольства, заповнювати потрібно англійською мовою. Після того, як ви здасте свій пакет документів та анкету, вам видадуть квитанцію з вказаною годиною та датою, коли потрібно прийти щоб забрати свій паспорт.

Отримання

Наша дата отримання була наступного дня о 16:30, чекати довелось довше ніж при подачі, аж до 17:20.

Оплату 35 USD за візу ми здійснили в кіпах (290 000) прямо у віконечку де отримували паспорт.

Це все, успіхів.

You must be logged in to post a comment Login