Як отримати візу в Китай

By on

Туристична віза в Китай (L) можне бути отримана самостійно і через агентство. Перший спосіб – більше проблематичний, другий – втричі дорожчий. Ми опишемо обидва.

Туристичні візи для українців бувають двох типів:

  • одноразова – можна перебувати в Китаї 30 днів від моменту перетину кордону, дійсна 3 місяці після видачі (це означає, що ви можете в’їхати навіть в останній день її терміну дії та отримаєте 30 днів перебування в країні);
  • двохразова – можна перебувати в Китаї 30 днів кожного разу коли ви перетинаєте кордон (два рази), тобто ви можете в’їхати в Китай, пробути там 30 днів, виїхати та знову в’їхати і знову пробути 30 днів (30+30), дійсна 6 місяців після видачі.

Самостійне отримання візи в Україні

Подаватися на візу потрібно особисто, консульський відділ знаходиться в Києві за адресою Грушевського 32 (в Одесі – Нахимова, 2). Дні прийому документів на візу Пн, Ср, Пт, з 09:00 до 11:30.

Документи для подачі в посольстві Китаю:

  • Заповнена в електронній формі (не від руки!) анкета (скачати з сайту).
  • 1 фотографія, 3х4 см.
  • Бронь (не купівля!) авіаквитків, туди і назад. Не обов’язково з та в Україну, квитки можуть бути з будь-якої точки світу в Китай і з Китаю куди завгодно.
  • Довідка з роботи про зарплату хоча би від 7-8 тис грн.\міс. і більше (якщо немає, довідка з банку про те що у вас на рахунку є хоча би 1-1,5 тис доларів в еквіваленті).
  • Копію запрошення від компанії або громадянина Китаю (подробиці внизу), копію закордонного паспорта цієї людини, копію її айді картки.
  • Паспорт дійсний не менше, ніж 6 місяців від запланованої дати в’їзду в Китай.

Запрошення

Запрошення це досить простий документ, якщо у вас є контакти із будь-яким громадянином Китаю. Його потрібно написати на аркуші А4 (тільки від руки!), у вільній формі китайською мовою. Достатньо, щоб вам його відсканували та вислали електронкою, в посольство можна подавати копію. До запрошення потрібно обов’язково додати копію першої сторінки паспорта та внутрішнього ідентифікаційного документу людини, що запрошує. Якщо запрошення від компанії, на ньому повинна бути печатка та усі контактні дані компанії.

Шаблон запрошення приватною особою – громадянином Китаю:

Вартість одноразової візи – 1300 грн., двохразової – 2000 грн. Оплата відбувається відразу після подачі. Термін виготовлення 7 днів, можливі термінові варіанти за доплату, перевіряйте дані на сайті. Паспорт за вас може забрати будь-хто з чеком.

Уважно!

  • У Києві спостерігаються аномальні черги, щоб встигнути подати документи в той же день краще приходити до посольства за 1-2 години до відкриття.
  • Інформація, яку ви отримаєте за телефоном та безпосередньо в консульстві може категорично не співпадати.
  • Не маєте нікого в Китаї для запрошення? Без паніки. Знайдіть хост на couchsurfing.org, познайомтесь, попросіть написати запрошення. Хтось обов’язково погодиться.

Отримання візи через туристичні агентства

Віза в Китай через агентство отримується простіше, але дорожче. Зазвичай вам не потрібно безпосередньо з’являтися в агентстві, достатньо переслати\передати їм ваші документи (паспорт, довідку з роботи\банку, фото та заповнену анкету по їхньому спрощеному бланку). Вартість коливається від 140-150 доларів за одноразову та 180 доларів за двохразову туристичну візу. Рекомендуємо агентства Sitis Travel, Алмарі тур та China Club.

Успіхів.

You must be logged in to post a comment Login